Hé hallo!

Ik ben Susanne

Als kind stond ik liever op mijn handen dan op mijn voeten. En deze zin typeert mij. Als kind was ik rebels en wilde de dingen graag anders doen. 


Als iedereen linksaf ging, ging ik rechts kijken wat er te halen viel. Als er een kledingvoorschrift is voor zwart, schreeuwt mijn intern stemmetje om vooral geen zwart te dragen, maar paars 😈😈😈.


Als je ouder wordt leer je steeds meer om jezelf aan te passen. Je leert je aanpassen aan je omgeving, de mensen om je heen en als je een beetje gevoelig bent zoals ik, ook aan de sfeer. 

Helaas verliezen we hiermee elke keer een klein stukje van onszelf en gaan we steeds meer op in de massa.


Langzaamaan gaan we leven op de automatische piloot. We hebben werk wat leuk is en leuk verdient. We kunnen voorzien in onze eigen behoefte. Toch voel je van binnen dat er iets wringt. Het plaatje klopt, maar je gevoel erbij klopt niet. 


Je hebt in principe een “goed leven”, maar je kan er niet oprecht van genieten. Je wordt niet (meer) blij van je daginvulling. En precies DIT gevoel heb ik de afgelopen jaren maar liefst 4x mogen meemaken.

“Wil jij je leven blijven dromen of je droom gaan leven?”

Als mens zijn we in staat om mooie dingen te creëren. We hebben vaak meer potentieel in ons dan dat we zelf geloven. Vertrouw op je eigen kunnen en durf de stap te nemen, hoe spannend deze ook aanvoelt.

Ik geloof in jou!

- Susanne Brouwers

In vogelvlucht....

2005-2009

Ik werkte als interim specialist in de financiële sector. Ondanks dat ik elke keer een andere opdracht had en op een andere plek in Nederland werkte, miste ik uitdaging en afwisseling. Ik nam mijn eerste rigoureuze besluit; ik nam ontslag ondanks ik geen ander werk had en de bankencrisis in volle gang was.


2009-2013

Ik was nog steeds werkzaam binnen de financiële sector en ditmaal als intern accountmanager binnen een afdeling wat als doel had het acquireren van zakelijke relaties en de zichtbaarheid van de bank te vergroten in de markt. Super gaaf, want de afdeling hebben we vanaf scratch op mogen bouwen. Er was letterlijk nog niks. Maar 3 jaar verder had ik het wel gezien. Alles stond en liep ‘op rolletjes’. De nieuwigheid was ervan af. Daarnaast vond er een reorganisatie plaats. Op dit moment nam ik mijn 2e besluit; Ik nam ontslag en besloot niet mee te gaan in de reorganisatie.


2013-2014

Binnen een maand had ik ander werk. Ik kon zelfs kiezen tussen maar liefst drie banken. Weer als intern accountmanager. Ik koos voor de veiligheid. Iets wat ik al kende en wist hoe het moest. Binnen een jaar lag ik overhoop met mijn werkgever. Het werk en de omgeving paste totaal niet meer bij mij. Het wrong zo dat we besloten om met wederzijdse goedkeuring uit elkaar te gaan. Weer had ik geen werk meer en moest ik op zoek naar iets nieuws.

2014-2017

Een nieuwe functie binnen de financiële sector; Kwaliteitsmedewerker (expert op risico- en procesbeheer). Hier veranderde wel het een en ander. Ik werkte direct onder de directeur en hij gaf mij de vrijheid om mijn eigen werk vorm te geven en in te delen. Dat was fantastisch. Dat paste helemaal bij mij. Maar ook hier kwam een einde aan. De zoveelste reorganisatie deed zich voor. Aan de ene kant fijn, want ook hier wrong uiteindelijk het werk. Ik stond weer met lege handen.


Alleen nu was het anders. Dit keer was ik vastbesloten om de financiële wereld voorgoed vaarwel te zeggen. Dat heb ik dan ook gedaan. Ik viel in een groot diep gat……. "Wat moest ik dan doen? Ik had alleen kennis en ervaring binnen het bankwezen" waren mijn gedachten….. 


In de tijd daarna heb ik ontdekt dat elke hierboven genoemde situaties een gemeenschappelijke deler heeft, namelijk dat ik te ver van mezelf af was komen te staan. Ik keek in mijn zoektocht naar een andere baan, een manier om geld te verdienen met wat ik al "kon of deed". En niet naar wat ik diep van binnen wilde en naar verlangde!


Oftewel ik keek met name naar mijn capaciteiten. Daarbij hield ik gedeeltelijk nog wel rekening met mijn kwaliteiten. Maar absoluut niet met mijn verlangen en behoeften. En dat nekte mij elke keer!

“Zoek werk dat in allignment is met wie je bent en wat in harmonie is met de dingen die je belangrijk vindt. Dan kan je een authentiek leven leven.”

Mijn missie

Ik wist eigenlijk als klein rebels meisje al dat ik ondernemer wilde worden. Ik wilde niet opgedragen krijgen door een ander wat en wanneer ik iets moest doen. Dat wilde ik zelf bepalen. Toen verlangde ik al naar vrijheid. 


Maar door je elke keer aan te passen aan wat we denken dat er van ons verwacht wordt, verliezen we onszelf stukje bij stukje. Leveren we beetje bij beetje in op onze behoeften en verlangen. Weten we niet goed meer wie wij in essentie zijn. 


In 2018 nam ik het besluit om voor mezelf te beginnen, ook al had ik mijn bedrijfsidee nog niet helder. Het was het mooiste en dapperste besluit wat ik ooit heb durven nemen. 

Ik ben gaan luisteren naar mijn verlangen en behoeften. Ik wist dat stukje zelfvertrouwen op te bouwen wat ik op dat moment nodig had.


De weg die ik afgelegd heb ging moeizaam en met veel vallen en opstaan, maar is zo de moeite waard geweest. Ik gun een ander deze weg ook, alleen met minder hobbels en obstakels en met een snel voertuig 😉.


En dit is precies de reden waarom ik andere mensen wil helpen die ook verlangen naar het ondernemerschap en een authentiek bedrijfsidee willen neerzetten wat in alignment is met wie ze zijn en in harmonie met de dingen die ze belangrijk vinden 💖💖💖.

Liefs Susanne

Susanne Brouwers
info@suusies.nl
KvK: 72789557

BTW: NL001884849B83

Copyright 2019 @Suusies.nl  | Algemene voorwaarden  |  Privacy Statement |  Cookiebeleid

>