februari 4

Ssssstttt…… hoor jij de tijd?

0  comments

Tik tak tik tak…. Heel stilletjes tikt de tijd voorbij. Koude witte sneeuwvlokken vallen neer op de grond. Het landschap verkleurd langzaam wit. De dagen zijn kort en de nachten lang. We vieren kerst. Het is winter.

Tik tak tik tak….. de eerste magische dag, de dag waarop dag en nacht bijna even lang duren. Het is lente. Mooie krokussen en het jonge gras schieten uit de grond. Lammetjes in de wei.

Tik tak tik tak….de cocktails roepen ons: “kom mij drinken, ik ben heerlijk verfrissend!”. Het zonnetje en het heerlijk verkoelend water doen ons laten genieten. De natuur staat volop in bloei. Het is alweer zomer.

Tik tak tik tak….. alles wordt mooi oranje, rood en geel. De blaadjes vallen van de bomen. Paddenstoelen verzamelen zich langs de bomen. De dagen worden alweer korter en de nachten langer. De herfst is aangebroken.

Tik tak tik tak… en weer een jaar voorbij…. En wat heb jij gedaan in dit jaar? Hoeveel tijd heb jij nog om datgene te gaan doen wat je nog zo graag doet? Om jouw bucket list af te werken? Om jouw passie te gaan volgen? Om die (extra) 5 kg af te vallen? Om meer tijd met je gezin te besteden?

Oftewel, wat is tijd en hoeveel tijd heb jij?

Ik hoor heel vaak van mensen om mij heen, dat ze nu even geen tijd hebben. Dat ze het druk hebben en dat ze “er  nog wel een keer mee beginnen als de tijd er klaar voor is”.

als de tijd er klaar voor is

Ik benoem het hier expres als de “tijd” er klaar voor is. Want eigenlijk moeten we zeggen als “ik” er klaar voor ben. Maar vaak geven we de schuld aan TIJD. Want ja, we hebben het allemaal super druk. We werken lange dagen, we sporten, de kinderen moeten overal heen gebracht worden, we moeten……

We moeten heel veel en willen heel weinig. Of willen we ook heel veel? Ik denk het laatste. We willen veel en veel tegelijkertijd. Is tijd hebben niet een kwestie van keuzes stellen en maken? Waar ga ik nu effectief mijn kostbare tijd aan besteden?

Ik hoor mijzelf nog zeggen. Eigenlijk komt het nu niet zo goed uit. Dat voor mijzelf beginnen. Mijn eigen bedrijf starten. Ik wacht wel totdat mijn kinderen naar school gaan. Dan heb ik veel meer de tijd. Gelukkig heb ik niet naar mijzelf geluisterd. Ik ben erg tegendraads van aard en dat komt nu mooi uit. I love it! een geweldige eigenschap.

Het “even wachten” totdat er betere tijden komen, totdat je meer weet, totdat je meer tijd hebt, totdat…. Vul zelf maar in. Hoe lang blijven we nog wachten? Hoe lang verkwisten wij nog onze tijd  aan wachten totdat…?  Nu is het moment. Nu en niet anders.

Je kunt nu wel denken van…. Ja, maar ik heb het echt heel erg druk en heb echt geen tijd meer ergens voor. Maar toch zeg ik dat iedereen ergens tijd voor kan vrijmaken. Het is en blijft een keuze die wij zelf maken waaraan wij onze tijd benutten.  

Een tip

Ik help je graag om meer tijd te krijgen, vandaar deze tip. Hou gedurende 1 week bij waaraan jij je tijd besteed. Schrijf elk klein detail op. Maak het zo uitgebreid mogelijk. Dus ook als je “even” op je telefoon je mail checkt of social media checkt. Schrijf alles op. Aan het einde van de week ga je hier kritisch naar kijken. Wat zou jij anders kunnen doen komende week? Wat zou jij niet meer hoeven te doen? Waar stop je mee? En ook heel belangrijk waar ge je mee door? Ik daag je uit om dat een keer te doen en je zult zien dat je meer ruimte en tijd gaat ervaren.

En als jij weleens denkt hoe het zou zijn om voor je jezelf te gaan starten, maar elke keer vastloopt op het vraagstuk, maar waarin dan? En het vervolgens wegwuift met de gedachte “dat komt nog wel een keer”. Dan daag ik je extra uit om dat verlangen eens verder te gaan onderzoeken. Om het NU te gaan onderzoeken en niet langer meer te wachten. Want wat is tijd?

Hoeveel tijd heb jij te besteden aan je verlangen?

Tags

bedrijfsconcept, bedrijfsidee, eigenbaas, ondernemen, starten, startenvoorjezelf, tijd, tijdbesteden, tijdvrijmaken, verlangen


You may also like

Hoe bouw je een fan bubbel?

6 tips tot actie bij twijfels over het ondernemerschap

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>