februari 19

The little girl within

0  comments

Elke keer kom je weer om de hoek kijken.

Wat ben je schattig, met die lieve ronde krulletjes.

De handjes in elkaar voor je lichaam, het rechterbeentje iets schuin naar binnen buigend en je hoofd hangt een tikkeltje naar links.

Wat ben je toch schattig met een zoet glimlachje en kleine pretoogjes.

Wat straal je ondeugd uit.

Maar STOP! Dat lieve kleine meisje was ik vroeger. Dat meisje wil ik nu niet zijn. Ik wil knallen en er staan.

Ik wil zelfvertrouwen uitstralen. Rechte rug, borst vooruit en gaan met die banaan. Maar waarom als het spannend wordt voelt het alsof dat kleine meisje van vroeger er weer staat? Klein meisje, wat doe je mij aan?

Hebben we niet allemaal een klein meisje of jongetje in onszelf? Afhankelijk van wie je als kind was, komt het kleine kind soms weer bij je omhoog. Met name op momenten als het spannend wordt. Als je dingen gaat doen die je niet eerder hebt gedaan en waarvan je nog twijfelt of je het wel aankan.

Is het erg als ons kleine ik naar boven komt? Ik vind van niet. Laat ze maar heel vaak komen, zou ik zeggen. Dat betekend namelijk dat ik een persoonlijke groei aan het doormaken ben. Ik ben nieuwe dingen aan het doen, die buiten mijn comfort zone liggen. Spannende dingen waarmee ik weer een stukje verder kom.

Het is wel erg dat je door je kleine ik laat leiden. Dat je de stap niet durft te maken, omdat je het te spannend vind, te confronterend, te eng, te ver weg, te….. vul zelf maar in. Omarm je kleine ik en deal with it! Je bent nooit te oud om andere stappen te gaan zetten.

Wanneer durf jij af te wijken van je dagelijkse route? Wat ga je doen? Altijd blijven hangen in die gouden kooi van ‘zekerheid’ of durf je nu eens de eerste stappen te zetten richting ondernemerschap?

En die eerste stappen hoeven helemaal niet groot te zijn. Ik zeg absoluut niet dat je nu je baan moet opzeggen en moet gaan beginnen. Maar begin met het onderzoeken van je idee, van je bedrijfsconcept.

Het moment is nu en niet morgen of volgende maand of als het rustiger is of als de kinderen groter zijn of…… Nu is het moment. Nu moet je gaan doorpakken en beginnen te lopen. Blijf niet stil zitten en kom in beweging.

Wel is het belangrijk dat we voor ogen hebben waar we naartoe stappen. Zomaar gaan stappen is lang niet zo effectief als heel doelbewust richting een heel concreet vastgesteld eindpunt te lopen. Hoe je dat doet? Stel jezelf een doel en zorg dat deze heel helder en concreet is. Hoe concretere hoe beter.

Liefs Susanne 


Tags

doel, doelenstellen, levensdoel


You may also like

Hoe bouw je een fan bubbel?

6 tips tot actie bij twijfels over het ondernemerschap

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>