december 19

Ik had eens een droom

0  comments

Alles begint met een droom. Daar ben ik heilig van overtuigd. Een mooie droom waarin je verlangen naar iets wordt aangesproken. We hebben allemaal verlangens. Maar streven we ook allemaal onze verlangens na?

Bij het nastreven van onze verlangens, werpen we vaak allerlei blokkades op. Blokkades als "ik kan het niet", "ik heb daar geen geld voor", "ik heb daar onvoldoende kennis over". Noem maar op. Elke keer weer worden we tegen gehouden door onszelf. Hoe groter ons verlangen, hoe groter onze blokkades wel lijken.

Maar ik heb mijn leven lang al een droom. Een droom wat een groot verlangen van mij uitspreekt. Ik heb al heel lang het verlangen om 'iets' voor mijzelf te gaan beginnen. Vaak hield mijn droom op te bestaan bij de vraag: "Waarin dan?".  "Uh ja…..dat weet ik eigenlijk niet". Dus ging ik maar weer iets doen wat ik ken en waar ze mij kennen. Dat is wel zo makkelijk.

Ik heb meerdere keren voor deze keuze gestaan. Ik ben tot nu toe altijd werkzaam geweest binnen het bankwezen. In mijn carrière ben ik er 1x uitgestapt, 2x boventallig bevonden en 1x zijn we met wederzijdse goedkeuring uit elkaar gegaan. Maar elke keer merkte ik dat ik iets anders wilde doen. Dat het werk wat ik op dat moment deed niet meer passend was. Ik leefde mijn leven niet, maar keek vanaf de zijlijn naar mijn leven. Ik had mijn leven niet meer in eigen handen. Het voelde alsof ik op een robotstand stond en gewoon mijn ding deed. Datgene wat er van mij verwacht werd. 

Ik was elke keer ook super blij met de 'beëindiging' van mijn contract. Ik kon nu echt gaan kijken wat ik leuk vond om te gaan doen. Nou, dat is niet altijd goed gelukt, want ik ben tot 3x toe weer terug gekomen bij de bank. Weliswaar in een andere functie, maar toch elke keer weer in een vertrouwde omgeving en waar ik al de nodige kennis had opgedaan. Bij mijn laatste werkgever had ik echt het gevoel, nu moet het anders en heb ik ook de beslissing genomen niet meer terug te keren naar de bank. En ja, deze keuze is vaak op de proef getest, maar ik heb volgehouden en heb mijn zoektocht doorgezet. 

Maar ik heb mijn hele leven al een droom, een droom die eigenlijk heel weinig mensen wisten. Ik wilde voor mijzelf beginnen. Als kind riep ik: "Ik wil niemand boven mij hebben staan, die mij gaat zeggen wat ik moet gaan doen. Ik bepaal zelf wel lekker wat ik doe". Heerlijk zoals kinderen kunnen denken en redeneren. Ik houd daar van. 

In oktober van dit jaar heb ik mij ingeschreven in de KvK. Ik wilde mensen gaan helpen een beter leven te gaan krijgen. Lekker vaag nog, maar ik ben het toch gaan doen. Ik wist ook dat ik gewoon moest gaan beginnen en dat mijn ware roeping dan wel naar boven zou komen. Met dit vertrouwen ben ik gestart.

Waarom deze blog?

Ik wil de wereld laten weten wat ik nu doe en meenemen in mijn proces. Dat is mijn volgende stap die ik nu te zetten heb. Mensen laten weten wat ik ben gaan doen. Ik ben goed in én wordt gelukkig als ik andere mensen kan laten groeien. Als ik andere bepaalde inzichten kan geven, maar ook dingen kan leren. Vanuit de combinatie met mijn ware zoektocht naar mijn bedrijfsidee, is mijn bedrijf ontstaan.

Ik help mensen om duidelijk te krijgen waarin zij kunnen gaan ondernemen. Ik help andere mensen om hun bedrijfsidee helder te krijgen en dit tot een mooi plan om te buigen die bij ze past. Een bedrijf opzetten dat helemaal past bij hun behoefte en wensen. Hierbij maak ik gebruik van mindset, coaching en training. 

Heb jij ook een sterk verlangen om voor jezelf te gaan beginnen? Maar weet je eigenlijk niet goed waarin? Of ben je aan het zoeken naar die ene uitvinding waarbij jij het helemaal gaat maken? Of durf je eigenlijk niet goed omdat je het idee hebt dat je teveel op het spel moet zetten? Dat je teveel risico moet nemen? Of heb je onvoldoende vertrouwen in je idee? Stel jezelf dan eens de vraag "Waarmee kan ik andere mensen helpen?"

Verder zou ik het super tof vinden om de connectie met je aan te gaan via LinkedIn. Ik zal iedere week een blog gaan posten waarin ik je wil inspireren en activeren om jouw droom om te zetten naar een verlangen en het verlangen om te zetten naar werkelijkheid. Voel je dus vrij om mij een uitnodiging te sturen. 

Vind je het ook leuk om mij te volgen via andere sociaal media?

Like dan mijn facebookpagina of volg mij via Instagram.


Tags

droom, ondernemen, voor jezelf beginnen


You may also like

Hoe bouw je een fan bubbel?

6 tips tot actie bij twijfels over het ondernemerschap

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>