november 20

Morgen ga ik het doen

0  comments

Ik ga het nu doen! Is een veel gezegde uitspraak die ik tegen mijzelf zeg…… en vervolgens denk ik vrijwel direct erachter aan; "ja, morgen doe ik dat direct". En morgen is mijn drive om het te doen al weer een stuk minder, dan heb ik al zoveel redenen bedacht om het niet te gaan doen, dat ik het maar weer uitstel en uitstel totdat ik het gewoon vergeten ben…….

Vaak heb ik mij afgevraagd waar dat toch aan ligt….. Waarom stel ik het elke keer uit en doe ik het vervolgens niet. Soms maakt het niet veel uit, zijn het zulke kleine dingen, maar soms ook grote en belangrijke dingen. Belangrijke dingen zoals het geluk in mijn leven of het volgen van mijn eigen dieper gelegen verlangen. 

Waarom stelde ik mijn oh zo grote verlangen om voor mijzelf te beginnen zo lang uit. Waarom? Natuurlijk, voor jezelf beginnen heeft een grote impact op onszelf en op onze omgeving en met name op ons gezin. Maar als het verlangen zo groot is, waarom houden we onszelf dan zo klein en gaan we niet in ons licht staan en gaan we er gewoon niet voor? 

Waarom onderzoeken we dat verlangen niet en gaan we gewoon door met ons 'normale' leven? Als ik er nu over nadenk dan snap ik het echt niet. Ik heb een verlangen, maar omdat ik het mijzelf niet gun, schuif ik gewoon mijn eigen verlangen weg. Zijn wij dan niet belangrijk genoeg? We houden altijd rekening met de verlangen van een ander. Waarom dan niet met die van ons?

Gaande weg ben ik er wel achter gekomen dat er belangrijke elementen in mijn leven ontbraken. En een hele belangrijke daarvan is dat ik geen doel in het leven had. En als je geen doel hebt, dan doe je maar iets wat op dat moment goed voelt. Hier is niks mis mee, maar als je ergens wilt komen, dan zal je hier wat voor moeten doen.  De dingen komen niet zo aanwaaien. Nou ja, zo heel af en toe komen er mooie dingen op je pad. Maar weet je, sinds ik mijzelf een doel heb gesteld, komen er heel veel mooie dingen op mijn pad.

Hoe dat kan? Omdat je bezig bent met je doel. Je weet precies waar je wilt zijn op een bepaald moment van je leven en hoe dat er dan uitziet. Dat bereik je met het formuleren van een doel. De route naar de realisatie van je doel is veel minder belangrijk. Het is alleen belangrijk dat je weet waar je wilt zijn. De hoe komt later. Je gaat eerst op onderzoek uit, zodat eventuele randvoorwaarden helder worden. En dan ga je het gewoon doen, stapje voor stapje. Elke keer weer een stapje dichterbij jouw doel. Je gaat in de rollercoaster zitten en spreekt met jezelf af, wat er ook gebeurd ik blijf gewoon zitten. Ik stap er niet uit!

Ja, zo voelt dat voor mij soms. Een rollercoaster omdat je keer nieuwe dingen tegenkomt of dingen waar je nog niet over nagedacht had. Een troost, je kan niet aan alles denken en je kan ook niet jouw weg helemaal uitstippelen. Dat gaat gewoonweg niet. Maar dat je tegen dingen aanloopt is juist mooi. Problemen zijn er om opgelost te worden. En ik heb een mooi doel voor ogen waar ik me niet meer van laat afhouden. Ik ga op weg en pas nooit mijn doel aan. Ik pas de 'hoe' aan. Als ik merkt dat iets niet lukt, dan ga ik het op een andere manier proberen. Ik ga ervoor! En Jij? Ga jij ook voor jouw doel?

Groet, 

Susanne


Tags

doelen, uitstellen, verlangen, voor mezelf beginnen


You may also like

Hoe bouw je een fan bubbel?

6 tips tot actie bij twijfels over het ondernemerschap

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>